Pitch: Project 'Fitgaver!'

Hoi, wij zijn team FitGaaf!

Wij geloven in structuur, inzicht en plezier bij het terugdringen van overgewicht en diabetes.
Daar werken we nu al aan. Bij de nieuwe generatie, met een offline kalender met stickers.
Die kinderen mogen plakken voor dagelijks gezond eten, drinken, bewegen en slapen.
Die aanpak levert al gave resultaten op, bij zowel preventie als zorgverlening.
Maar we willen beter. Nog meer impact maken! Tijd om FitGaaf! nog ‘Fitgaver’ te maken.
Op deze pagina lees je over onze plannen en hoe jij daar bij kan helpen!

Groet! Tom Steffens / Initiator

Uitgelicht: stagaires Sport/Bewegen, Toegepaste Psychologie, Voeding/Dietitiek en/of Multimedia design

Het hele jaar door heeft FitGaaf! gave stagevacatures voor studenten van opleidingen in Sport(-kunde) & Bewegen, Toegepaste Psychologie, Voeding & Diëtetiek en/of multimedia-design!

Om nog meer maatschappelijke impact te kunnen maken is FitGaaf! per 1 januari 2020 op zoek naar studenten Sportkunde (of Sport&Bewegen), Toegepaste Psychologie, Voeding & Diëtetiek en studies gerelateerd aan Multimedia die ons team willen komen versterken. Er zijn meerdere gave mogelijkheden. Je kunt een actieve rol nemen bij de ontwikkeling en het testen van onze FitGaaf!-app met mini-games. Of je kunt aan de slag gaan met het opzetten van gezonde presentaties en workshops op scholen en in wijken. We zoeken talenten die vanuit stageopdracht of vrije studieruimte, tijd en zin hebben om  te leren in een startup-team te werken. Je krijgt veel zelfstandigheid, vrijheid en verantwoordelijkheid. Je mag je neus stoten, fouten maken en daar juist heel hard van leren. Deze vacature tekst is niet heel lang. En een gedetailleerde omschrijving van activiteiten, verantwoordelijkheden en bijbehorende competenties of kwaliteiten staat er ook niet in. Wanneer jij dit juist ziet als een kans, dan maken we graag kennis met je. Wanneer het van beide kanten klikt, kunnen we samen zoeken naar een verdere afbakening van de opdracht. Stuur een brief, filmpje, cv of iets anders gaafs naar info@fitgaaf.nl t.a.v. Tom met als onderwerp ‘Project Fitgaver’. Groet! Tom Steffens

Drie concrete plannen

Plan 1. Een aanvullende mobiele app

Onze offline kalender werkt eigenlijk al best goed! Maar we denken dat het nog beter kan werken wanneer we de kalender en stickers digitaal tot leven brengen. Daarom dromen we van een aanvullende app! Een app die motiveert om stickers te blijven plakken, persoonlijke feedback geeft en motiveert om veel te bewegen. En. Een app met mini-games die op een speelse manier een inkijkje geven in de toekomst: wat is het effect van mijn ongezonde gedrag vandaag, op hoe gezond ik ben op latere leeftijd.

Dit het plan. Met de app kan een foto gemaakt worden van de geplakte stickers in een week. Dit vormt een zogenaamde 'grid'. De mobiele app verzamelt de geplakte stickers en koppelt dat via algoritmes als een persoonlijke score terug: ‘deze week heb je voldoende fruit gegeten, maar het aantal glazen water was te weinig’. Tevens vormt deze data de input voor specifieke skills van een digitaal karakter van de gebruiker. Met deze 'avatar' worden vervolgens mini-games gespeeld, waarbij de specifieke vaardigheden de moeilijkheidsgraad van de game bepalen. Wanneer een kind bijvoorbeeld die week niet goed ontbeten heeft, gaat dat ten koste van de concentratie bij een spelletje dat juist concentratie en geheugen test. Zo is er in speelse vorm van gerichte, persoonlijke feedback op het daadwerkelijk (on)gezonde dagelijkse leefpatroon van kind en ouder. Deze mini-games worden 'vrijgespeeld' bij het plakken van een bepaald aantal stickers. En bieden zo een motivatie om de stickers te blijven plakken.

Plan 2. Online community. Voor en door kinderen en ouders.

Onze offline kalender met stickers is eigenlijk een soort handige kapstok voor de thema’s slaap, bewegen en gezond eten en drinken. Elke sticker, elk gezond thema, willen we online nog veel meer gaan verdiepen. Zodat kinderen, ouders, leerkrachten en zorgverleners bij FitGaaf! terecht kunnen voor inspiratie, tips en handvatten bij gezond gedrag en leefstijl. En voor het uitwisselen van ideeën en steun aan elkaar. De droom is een online community. Met waardevolle content, voor en door fans van FitGaaf!

Plan 3. Met een gave bakfiets de wijk en provincie in!

We hebben ook een ‘fitgave’ bakfiets. Daarmee willen we op tour. En daar willen we over vloggen. We willen in wijken, dorpen en provincie verhalen ophalen over gezondheid. Bij gezinnen thuis. Omdat gezond eten, drinken, bewegen en slapen voor iedereen anders is. Tegelijkertijd brengen we de prachtige regio’s in beeld. Co2-neutraal, op een bakfiets.

We dromen ook van een busje, waarmee kinderen en ouders in dorpen of andere afgelegen gebieden kunnen bereiken. Hoe gaaf zou het zijn om met zo’n oldskool camperbusje naar scholen in de provincie te rijden en daar FitGaaf!-kalenders feestelijk uit te delen! Of kinderen die al hinder ondervinden van (beginnend) ongezond gewicht extra te kunnen begeleiden. Tegelijkertijd kan zo’n camperbusje in de vakantieperiodes natuurlijk voor andere dingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld kamperen. Wellicht een leuke insteek voor crowdfunding? Hou onze plannen in de gaten op twitter, facebook of instagram. Of deel jouw idee!

Hoe kun jij helpen?

Optie 1. Stap in student startup team

Voor onze missie om FitGaaf! nog Fitgaver te maken zoeken we 3 talenten voor een student startup team. We zoeken talenten die vanuit vrije studieruimte, stageopdracht of vanuit een andere situatie tijd en zin hebben om  te leren in een startup-team te werken. Het hele jaar door kun je starten, op de volgende posities:

1) ‘Bewegende’ spits: gaat het gezonde thema ‘bewegen’ binnen FitGaaf! verdiepen. Specifiek interessant voor ALO-studenten. 2) ‘Mondige’ middenvelder: gaat fitgave verhalen vertellen, offline en online. Uitermate leuk voor een student multimedia/marketing/communicatie. 3) ‘Vliegende’ keep: heeft een vrije rol. Die we nog moeten bepalen. En kan dus nog worden ingevuld door wie dan ook, met welke studie/achtergrond ook... We zoeken talenten die vanuit vrije studieruimte, stageopdracht of vanuit een andere situatie tijd en zin hebben om  te leren in een startup-team te werken.  Je krijgt veel zelfstandigheid, vrijheid en verantwoordelijkheid. Je mag je neus stoten, fouten maken en daar juist heel hard van leren. Deze vacature tekst is niet heel lang. En een gedetailleerde omschrijving van activiteiten, verantwoordelijkheden en bijbehorende competenties of kwaliteiten staat er ook niet in. Wanneer jij dit juist ziet als een kans, als ruimte voor jouw creativiteit en initiatief om er zelf een gave draai aan te geven, dan maak ik graag kennis met je. Stuur een brief, filmpje, cv of iets anders gaafs naar info@fitgaaf.nl met als onderwerp ‘Project Fitgaver’. Groet! Tom

Optie 2. Investeer

Wij hebben €65.000,- nodig om een eerste versie van onze gedroomde applicatie te maken, testen en te lanceren. Beoogde verdienmodel is een combinatie van zorgkostenbesparing, licenties en fee per eventuele doorverwijzing.

Optie 3. Vrij en blij meedenken

De plannen op deze pitch-pagina zijn slechts onze eigen ideeën. We staan altijd open voor vrije meedenkers. Hardop dromen kan daarbij niet gek genoeg. Heb jij bijvoorbeeld fantastische visies en ideeën over blockchain-technologie voor preventie in gezond gedrag en leefstijl? Neem contact op!