Kind en ouder thuis gezond

Samen. Met minder strijd rond gezond eten, drinken en bewegen

Op jonge leeftijd structuur in gezond eten, drinken en bewegen aanleren.. dat maakt het makkelijker om gezond gedrag vast te houden!
Door steeds die strijd met je kind over gezonde keuzes in eten, drinken en bewegen. En omdat een dag vaak al hectisch genoeg is.

FitGaaf! = een gezonde 'Kids & Ouders'-kalender met stickers.

Bij FitGaaf! geloven we in structuur, inzicht en plezier bij gezond leven. Daarom hebben we een kalender met stickers ontworpen! Voor kinderen, ouders, opa's en oma's. Met stickers voor dagelijks gezond eten, drinken, bewegen en slapen.

Ervaringen van een 'fitgave' moeder

Klinkt gaaf!.. Maar hoe werkt dat dan?

Bijvoorbeeld op de koelkast! En leg het stickerboekje met de gezonde stickers in de keukenla.
Er zijn stickers voor gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Er is een deel voor stickers voor kinderen en een deel voor een van de ouders/verzorgers!
Aan het einde van elke week bekijken jullie samen de kalender en de geplakte stickers. Wat ging goed deze week, wat kan beter?

Meer 'fitgave' ervaringen van ouders

‘’Mijn kind vraagt uit zichzelf om water’’

‘’De kinderen maken nu vaker een bewuste keuze voor een gezonde hap’’

‘’Ze gaan vaak uit zichzelf thee drinken.Ook omdat dit meetelt voor water, maar ze vinden het ook gewoon lekker nu’’.

(Citaten deelnemende ouders aan FitGaaf!-project in Ommen-Hardenberg april-mei 2017, georganiseerd door Gewoon Gezond Ommen-Hardenberg)

Online ondersteuning en inspiratie bij de offline kalender

Wanneer je de FitGaaf!-kalender thuis gebruikt, kun je extra online ondersteuning, tips en inspiratie krijgen! Bijvoorbeeld via regelmatige reminder-mailtjes. De gezonde stickers worden daarin grappig en eenvoudig uitgelegd. Zo bijvoorbeeld...

Voorbeeldsticker: ONTBIJT

Een van de stickertjes bij de FitGaaf-kalender staat voor een goed begin van de dag: Ontbijt! Een goed ontbijt is belangrijk voor de energie die je nodig hebt om op te starten en de ochtend door te komen.

Na een lange nacht rusten brengt ontbijten je spijsvertering op gang en vult het je energie en vitaminen en mineralen weer aan. Symbool bij deze sticker staat een broodje, want veel mensen eten ’s ochtends vooral brood. Maar het kan ook iets anders zoals ontbijtgranen of havermoutpap zijn...Of fruit met yoghurt!
Ontbijten is ook belangrijk voor de verdeling van de energie gedurende de dag. Vaak als je ochtends het ontbijt overslaat, krijg je later op de dag, bijvoorbeeld in de voormiddag of ‘s avonds honger en ga je (te) veel eten. Het is juist goed om eten goed over de hele dag te verspreiden. Want je lichaam heeft ook op elk moment van de dag energie nodig. Om uit bed te stappen, maar ook om na te denken.

Gaaf? Doe mee!

Wanneer jullie deze maand nog met de FitGaaf!-kalender beginnen, ontvangen jullie de ondersteunende reminder-mailtjes gratis! 

Partners & erkenningen

FitGaaf! is te vinden in de interventiedatabase van het RIVM en erkend door de volgende instanties. Een uitgebreide theoretische onderbouwing van de FitGaaf!-methode en resultaten uit pilots vindt je hier!

Vier weken thuis stickers plakken

Zo zien jullie samen hoe goed gezond eten, drinken en bewegen nu al gaat.. en wat er misschien nog beter kan!

Dit krijg je in een mooie, grote envelop thuis gestuurd:

De kalender hang je thuis op een mooie centrale plek, bijvoorbeeld de koelkast! Op de kalender staat een algemene uitleg, maar ook een aantal korte leuke opdrachtjes. Op de onderste helft vind je de ruimte voor het plakken van de stickers. Met een deel voor kind en een deel voor ouder!
Bij de kalender zit een handig stickerboekje met alle stickers bij elkaar. Elk stickertje staat daarin kort uitgelegd.

Waarom?

Er is veel aandacht voor het stimuleren van gezond gedrag en leefstijl van kinderen. En terecht, juist in de jonge levensfases wordt de basis gelegd voor een leven lang gezond! Door van jongs af aan structuur in gezond eten, drinken, slapen en bewegen aan te brengen, leer je gezond gedrag aan. En is het dus ook veel makkelijker om dat gedrag vast te houden naarmate je ouder wordt. Wij denken daar met een leuke kalender en stickers actief en speels aan bij te kunnen dragen!

Eerst proberen? Dat kan met de gratis 'fitgave' online cursus!

...of de gratis FitGaaf!-Probeer-Kleurplaat. Kies hieronder! Als bonus krijg je dan ook af en toe updates over onze 'fitgave' avonturen 🙂