5 gezondere borrelhapjes of tussendoortjes tijdens kerst

De kerst staat weer voor de deur. Dat betekent veel gezelligheid, maar soms ook heel wat stressen. Vooral als er veel mensen op bezoek komen, kan het even brainstormen zijn wat voor lekkers je op tafel gaat zetten. Dit geldt voor het diner, maar ook zeker voor tussendoortjes of borrelhapjes. Het afgelopen jaar, hebben wij heel wat lekkere receptjes bedacht, die je ook tijdens de kerst super goed samen kunt maken. En ze zijn ook nog eens gezond(er)! Lees snel verder voor onze Fitgave ideetjes.

1. Dipplankje met hummus

Met hummus kun je alle kanten op. Maak er een lekker dipplankje van met bijvoorbeeld tomaat, komkommer of paprika. De hummus is dan de gezonde dip! Benieuwd hoe je dit snel en makkelijk maakt? Ons favoriete recept vind je hier.

2. Kerstontbijtkoek

Deze ontbijtkoek is echt niet alleen lekker en handig als...ontbijt. Het kan ook prima als gezond(er) tussendoortje, die zeker in de smaak valt. Het leuke is dat je er zelf allerlei varianten op kunt maken. Voeg bijvoorbeeld lekkere noten of dadels toe en smullen maar.

3. Bananenbrood

Niet zo’n fan van ontbijtkoek? Probeer dan eens dit lekkere bananenbrood. Leuk om samen met de kinderen te maken, als de rest bezig is met de voorbereidingen van het kerstdiner bijvoorbeeld. Mocht er iets overblijven... het kan ook prima bij het kerstdiner trouwens. 

4. Santa's energy bars

Wij hebben gehoord dat dit de kerstman zijn favoriet is. Zelfgemaakte Mueslirepen zónder onnodige suikers. Lukt het jou om iedereen toch nog een gezonde keus te laten maken?

5. Warm winters wonderdrankje

Naast hapjes is het ook leuk om een speciaal drankje aan te kunnen bieden. Vooral als het buiten koud is en je met z’n allen binnen zit, kan dit warme drankje niet ontbreken. Geen gewoon kopje thee maar net even iets meer dan dat.

Zo, wij hebben er al trek van gekregen. Ga samen met je papa of mama de keuken in en laat je familie zien wat voor heerlijke dingetjes jullie samen hebben gemaakt. Waar ga jij mee beginnen?

Wij maken dagelijks gezond eten, drinken en bewegen een beetje leuker. Voor kinderen. En voor ouders, verzorgers, opa's of oma's. Want als iets leuker is, gaat het vaak makkelijker. Bijna vanzelf! Gezond opgroeien, met minder strijd, meer plezier en resultaat. Doordat kinderen uit zichzelf dagelijks vaker gezonde keuzes maken. Door die keuzes leuk te maken en te belonen! 

Na de feestdagen proberen als vliegende, gezonde start van 2019? Neem dan alvast eens een kijkje bij onze “Fitgave GRATIS online cursus”.  

Geschreven en verzameld door: 
Sharon Uitendaal // blogster en 'fitgave' muzikant! // Kijk ook op haar eigen blog: www.youngcoach.nl

Op een andere manier beter met ons kennismaken?

Dat kan! Met onze gratis online cursus of de FitGaaf!-probeer-kleurplaat!
Maak hieronder je keuze. Dan blijf je als bonus op de hoogte van blogs, verhalen en ontwikkelingen 🙂

Spread the word. Share this post!